HABER SPOR SALİHLİ REHBERİ İLAN EĞİTİM TARIM EMLAK SAĞLIK TEKNOLOJİ EĞLENCE ERKEKÇE KADINCA ETKİNLİK SALİHLİ TV FOTOĞRAF HAVA HARİTA SALİHLİ

Kırkağaç kavunu artık 365 gün yenilebilecek

Kırkağaç kavunu artık 365 gün yenilebilecek
15 Kasım 2011 Salı

     Kırkağaç ilçesinin coğrafi işaret belgeli kavununun uygun koşullarda muhafaza edilmesi ve üreticinin daha fazla kazanç sağlaması amacıyla yürütülen Doğru Depo Yüksek Kazanç Projesi'nin tamamlandığı, ürünün artık 365 gün tüketilmesinin mümkün olduğu bildirildi.
     Kırkağaç Tarım Müdürü Melikşah Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zafer Kalkınma Ajansı ve Ege Üniversitesiyle müşterek yürütülen proje sonucunda modern kavun depolarının yapıldığını söyledi.
     Kavunların daha önce üreticiler tarafından ilkel koşullarda saklandığını ifade eden Taşkın, projenin hayata geçirilmesiyle artık lezzeti ve sertliği bozulmadan 365 gün boyunca ürünlerin muhafaza edilebileceğini kaydetti.
     Taşkın, ''Doğru Depo Yüksek Kazanç Projesi, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından verilen hibe kredi ile tamamlandı ve modern soğuk hava depoları kuruldu. Bu depolarda saklanan hakiki Kırkağaç kavununu tüketicilerimiz yılın 365 günü boyunca temin edebilecek. Tüketicilere böyle bir hizmet sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Ayrıca üreticilerimiz açısından bütün sene kavunlarını saklayabilecekleri bir ortam oluşturulması da önemli'' dedi.
    
     -Kavunlar etiketlenecek-
    
     Kırkağaç kavununun coğrafi işaret belgesi bulunduğunu belirten İlçe Tarım Müdürü Taşkın, ürünlerin etiketlenerek satışa sunulacağını söyledi.
     Taşkın, ''Soğuk hava depolarında saklanan 120 ton civarındaki yaklaşık 25 bin adet kavunun tamamı etiketlenerek piyasaya sürülecek. Kavunların satışına ocak ayından itibaren başlamayı düşünüyoruz. Kasım ayı sonu itibarıyla kavun piyasadan kalkmış olacak. Ocak ayı itibarıyla kavunları soğuk hava deposundan etiketli olarak satışa sunacağız. Tüketiciler etikete dikkati ederse hakiki Kırkağaç kavunu yemiş olacak'' diye konuştu.
     Üreticinin kavununu uzun süre muhafaza ederek daha yüksek gelir elde etmesi için, Zafer Kalkınma Ajansına sunulan 518 bin lira maliyetli Doğru Depo Yüksek Kazanç Projesi kapsamında 12 ayrı bölümden oluşan soğuk hava deposu kuruldu. Maliyetin 453 bin lirası hibeyle karşılandı.
     Proje çerçevesinde tarladan getirilen kavunlar yıkanıp temizlendikten sonra 12 depoya asılıyor ve 12 derecelik ortamda muhafaza ediliyor. a.a

YASAL UYARI:  salihligazetesi.com, Gökçe Medya’ya ait olup, yine tarafından işletilmektedir.  İçeriği telif hakları ve ticari marka kanunları tarafından korunmaktadır. Bu sitedeki hiç bir haber ve fotoğraf kopyalanamaz, çoğaltılamaz, içeriğinden alıntı dahi yapılamaz. Yapanlar hakkında ise yasal işlemler başlatılacaktır.



  • Haberi Yazdır
  • Haberi PDF olarak bilgisayarına kaydet
  • Facebook' ta paylaş
  • Delicious hesabına ekle
  • Twitter' da paylaş
  • Myspace' de paylaş
  • Digg' de paylaş
  • Google' da paylaş
  • Friendfeed' de paylaş
  • Microsoft Live' da paylaş




Yorumlarınızın yayınlanması için "Yorum Kurallarını" okuyun.


reklam
reklam
reklam
Gelişen Salihli Gazetesi
info@salihligazetesi.com