
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Protokolü kapsamında 2. Eğitim’de tamamlandı. Eğitimin yüzde 80’ine katılarak Katılma Belgesini almaya hak kazananlar için sertifika töreni düzenlendi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda saat 11.00’da başlayan sertifika törenine Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli TSO Başkanı Ahmet Özbaş, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Manisa Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özçevik, Salihli TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı. Salihli TSO Başkanı Ahmet Özbaş, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’a Lidya Parasını temsil eden plaketi hediye etti.
KOSGEB İş Adamı, Sanayici ve yeni girişimcilere çok ciddi destekler veriyor
Ahmet Özbaş yaptığı konuşmada şunlara değindi; “ 60 saat süren eğitimden sonra arkadaşlarımıza sertifikaları vermek için buraya toplandık. Sertifika alan arkadaşlarımızın Hükümetimizin şuanda yapmış olduğu bu destekle ilgili yeni iş çevrelerinde kendi işyerlerini açması gerekiyor. Yani Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınabilmesi için bir şekilde müteşebbis sayısının da artması gerekiyor. Bu kurslar bunun için düzenleniyor. Zaten bir şehrin kalkınabilmesi için kendi ürettiği ürünleri bir şekilde tanıtması ve pazarlaması gerekiyor. KOSGEB bu konuda İş Adamı, Sanayici ve yeni girişimcilere çok ciddi destekler veriyor.”
Kaymakam Ertan Peynircioğlu da KOSGEB’in girişimcilik eğitimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Peynircioğlu, “KOSGEB Ülkemizde pek çok ciddi yatırımlar yapıyor. Girişimci arkadaşlarımıza yardımlar yapıyor. KOSGEB geçen sene girişimcilere 27 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlıyordu. Bu netice itibari ile devletimizin girişimcilerimize yapmış olduğu bir katkıdır. Bu katkıyı girişimcilerimize bireysel olarak yapılan katkılar olarak değil, topyekûn olarak milletimize yapılan bir katkı olarak görüyorum. Çünkü girişimciliğin çoğalması demek, istihdamın artması demektir. İstihdamın artması ile ülke olarak daha ileriye gideceğiz” dedi.
Yeni Girişimci Desteği konusunda Manisa Türkiye 1.’si
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Manisa merkez ve ilçelerinde toplam 41 eğitimin tamamlandığını, bir eğitimin ise hala devam etmekte olduğunu ve 2012 yılında da yeni eğitimlerin açılmaya devam edeceğini söyledi. Mustafa Kaplan bugün sertifikalarını alan girişimcilerin eğitim sonrası işyeri açmaları halinde bu girişimcilere, İşletme kuruluş desteği olarak 5 bin, Kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği olarak 10 bin ve işletme gideri desteği olarak da yıllık 12 bin TL destek verileceğini belirtti. Yeni Girişimci Desteği konusunda Manisa’nın Türkiye’de 1. Olduğunu kaydeden Kaplan, “KOSGEB’de değişim ve dönüşüm başlatmaya çalışıyoruz. Son birkaç seneden beri özellikle KOSGEB’in desteklerini yeniledik.KOSGEB’in işletmelerimize özellikle, proje esaslı bir destekleme modeli ile destek vermesini öngördük ve niteliklerini arttırdık” dedi.
KOSGEB’in aslında KOBİ’lere destek vermek için kurulduğunu belirten Kaplan, “Ama son dönemde sadece mevcut KOBİ’lere değil, gelecekte kurulacak KOBİ’lerin de planlı, programlı ve gerçekten rekabet gücü yüksek bir şekilde kurulmasını sağlamak için bu işi başta sıkı tutmak istedik. Ülkemizin kalkınmasının en önemli unsuru girişimcilerdir. Sizlerde yarınların KOBİ’leri ve yarınların büyük girişimcileri olarak yola çıktınız. KOSGEB mevcut KOBİ’lere verdiği destekleri de tepeden tırnağa yeniledi. Şuan biz işletme başına proje esaslı destekleme modellerimizle 150 bine kadar hibe verebiliyoruz” dedi.
Bu eğitimin ve yeni girişimcilerin Salihli için hayırlı olması temennisinde bulunan Mustafa Kaplan desteğe başvurmak isteyen adayların en kısa zamanda işletmelerini kurarak iş planlarını KOSGEB’e vermeleri gerektiğini bildirdi.
Gelişen Salihli Gazetesi
YASAL UYARI: salihligazetesi.com, Gökçe Medya’ya ait olup, yine tarafından işletilmektedir. İçeriği telif hakları ve ticari marka kanunları tarafından korunmaktadır. Bu sitedeki hiç bir haber ve fotoğraf kopyalanamaz, çoğaltılamaz, içeriğinden alıntı dahi yapılamaz. Yapanlar hakkında ise yasal işlemler başlatılacaktır.

